Clicky

טאצ' מוצרים טבעיים - חמאות
חפש

04-7705073

חמאות - חומרי גלם בסיס
חמאת שיאה

חמאת שיאה הינה משחה שומנית בגוונים של לבן או שנהב המופקת מאגוז עץ אפריקאי Vitellaria Paradoxa, שימושים עיקריים לחמאה מוכרים לנו בעולם המזון, רפואה, טיפוח יופי וקוסמטיקה.
עוד בימי קדם בהיסטוריה של מצרים העתיקה ידוע לנו כי הופקה חמאת שיאה איכותית ויקרה עבור שימושים קוסמטיים, טיפוח העור והגנה על השיער עד תכונות ריפוי המוזכרות אלפי שנים בהיסטוריה. באפריקה ובאזורים יבשים ומדבריות נפוץ היה השימוש בחמאת שיאה כהגנה מפני הרוחות החמות והיבשות והשמש הקופחת.



חמאת קוקוס
 

חמאת/שמן קוקוס מופקים מפרי הקוקוס טרי במספר שיטות רווחות, הרתחה, הקפאה, תסיסה וכבישה מכנית.
תהליך הפקת שמן/חמאת קוקוס יכול להארך עד יומיים שלמים של חימום והתססה ולאחרו מתבצעת הפרדה של חלבים, נוזלים ושומנים.
פרי הקוקוס והשומן שהוא נושא בתוכו ידוע כשומן רווי, מחקרים רבים מצביעים על חיוניות שומן רווי זה למוח האדם מכיוון שהניורונים עטופים במעטה מיאלין העשוי משומן רווי.
מתאים למגוון רחב של יישומים קוסמטיים, פרא רפואים ולמאכל.




חמאת דקל

חמאת דקל מופקת מרסק ציפת פרי עץ הדקל בעיקר במדינות באפריקה. שרידים ארכיאולוגים בני למעלה מ- 5,000 שנים מעידים על הפקה ושימוש בשומן דקלים.
תהליך ההפקה הינו מהזולים ביותר בעולם לכל יחידת שטח גידול ולכן מאוד נפוץ במדינות עניות.
בסיס חומר הגלם בצבע ענברי אדמדם וזה נובע מריכוז גבוה של בטא קרוטן. חומר גלם זה נפוץ בשימושים קוסמטיים כגון, סבונים, שמפו, שפתונים ובמוצרי מזון כמו שוקולד, גלידה ודומה.

אנדקותה: המותג "פלמוליב" מבית ג'ונסון את ג'ונסון המוכר לכולנו הינו הסבון הרך הראשון שהגתה החברה המבוסס שמן דקל (פאלם) ושמן זית (אוליב).